Analiza tehnica 06-10.10 2014

EUR/USD  –  Dupa 12 saptamani bearish pretul a ajuns intr-o zona de suport, unde a reusit sa inchida intr-o bara de bullish, ceea ce face ne arata ca zona de suport isi face treaba . Eu sunt short dintr-un semnal h4 pe o pozitie asigurata cu + pentru ca ma astept ca pretul sa retesteze zona de suport si poate chiar sa o strapunga spre punctul 3 din linia de trend. Probabil saptamanile care urmeaza pretul o sa tatoneze in aceasta zona cu testari a zonei de suport, asa ca ceea ce trebuie sa facem este sa urmarim semnale de long in zona de suport si de short (precaut) pentru o retestare.

EURUSDWeekly

GBP/USD –  Pretul este intr-o zona de suport din care ma astept sa fie respins spre cea mai apropiata zona de rezistenta de la 1.638xx. Pretul este si pe o corectie cu ratie fibo 50%. Pentru saptamana care vine as astepta ca pretul sa coboare in zona de suport si as cauta semnale clare de long. Atentie la strapungerile zonei de suport pot sa fie false si sa inghita SL-uri

GBPUSDWeekly

GOLD – Aurul este intr-o moment decisiv. S-a format un bullish outside bar intr-o zona foarte buna de suport clar definita.Ma astept ca pretul sa urce din acest setup dar nu sa faca un HH (HigherHigh) ci un HL (HigherLow). Daca saptamana care vine bara weekly se inchide intr-o bara bearish mica, atunci setupul este clar de long. In cazul incare pretul va strapunge in sus acest triunghi format ma astept ca pretul sa urce pana in punctul 3 a liniei de trend din maxim. In cazul in care va strapunge in partea de jos astept confirmarea si apoi plasarea de ordine short spre urmatoarea zona de suport de la 1027.xxx . De cele mai multe ori strapungerea se face in directia trendului.

GOLDWeekly

USD/RON – Pentru leu o analiza tehnica este greu de facut in acest moment datorita turbulentelor pe dolar. Totusi pretul se afla intr-o zona de maxime reusind sa faca un nou HH care poate sa duca pretul spre zona de rezistenta de la 3.6xx ca mai apoi sa vedem binemeritata corectie.

USDRONWeekly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *